Fitness Specialist Over Ons

Mijn naam is Raf Joosen, trotse eigenaar van Fitness Specialist. Ik nodig u uit om de reis van Fitness Specialist samen met mij te beleven.

Hoe het begon

Onze reis begon meer dan twintig jaar geleden, toen de passie voor fitness ons aanzette tot het oprichten van een bedrijf onder de naam Muscle2Muscle. In de begindagen richtten we ons voornamelijk op sportvoeding en voedingsadviezen. Toen de uitdagingen van online concurrentie ons bereikten, gingen we geleidelijk over op fitnessapparatuur, eerst in het lagere segment en vervolgens in het hogere. Onze groei was gestaag, maar zeker, en we hebben onderweg een aantal belangrijke mijlpalen bereikt.

Webshop

In 2004 lanceerden we onze webshop vanuit een klein appartement, waar we sportvoeding en fitnessadvies aanboden. Dit was een cruciale mijlpaal, snel gevolgd door de opening van onze eerste fysieke winkel in Kuringen in 2005. Vier jaar later trad mijn broer, Jan, toe tot de zaak en samen gingen we onze ambities in de fitnessbranche verder vervolgen.

Verhuis

In 2011 hebben we ons bedrijf naar een groter pand verhuisd, enkele honderden meters verder. Hier zijn we tot op de dag van vandaag nog steeds gevestigd. 

Eerste werknemers

In 2019 hebben mijn broer en ik beslist om onze eerste werknemer aan te nemen. Pieter begon bij ons als stagiair en vervolgens werd hij fulltime aangenomen binnen ons team. In 2023 is ons team verder uitgebreid met Bryan. Bryan staat in voor de levering en installatie van de fitnesstoestellen bij de klant thuis. 

B2B Markt

We hebben doorheen de jaren ons aanbod verder uitgebreid naar de B2B-markt. Hierdoor konden we waardevolle diensten aanbieden aan kinesisten, personal trainers, bedrijven, overheden en sportscholen. Dit bood ons de kans om onze expertise te verbreden en ons verder te ontwikkelen in onze branche.

Kwaliteit

Bij Fitness Specialist begrijpen we hoe belangrijk het is voor onze klanten om te kunnen vertrouwen op hoogwaardige en veilige apparatuur. Sinds onze beginjaren staan we bekend om het leveren van onze producten met een ongeëvenaarde kwaliteitsgarantie.

Tweede winkel

Na de corona pandemie opende we een tweede, nog grotere winkel in Lommel. Deze locatie beschikt over een nog uitgebreider assortiment, met name in krachttoestellen.

Onze uitdagingen

Ons avontuur heeft niet alleen een reeks product veranderingen met zich meegebracht, maar ook een reeks van uitdagingen. Van het aanpassen aan een markt die voortdurend evolueert, tot het overwinnen van concurrentie en obstakels zoals de corona pandemie. Maar door elk van deze uitdagingen hebben we de mogelijkheid gezien om te groeien, te leren en te innoveren. Dit hebben wij onder andere gedaan met onze eigen premium professionele lijn, die exclusief bij ons te verkrijgen is.

Toen de pandemie toesloeg, grepen we de kans aan om voorraden in te slaan en ons aanbod uit te breiden met outdoor fitnessapparatuur. Hoewel we altijd open staan voor nieuwe technologieën en ontwerpen, laten we ons niet meeslepen door elke nieuwe trend. We blijven trouw aan de basisprincipes, omdat we geloven dat dit de sleutel is tot blijvende gezondheid en fitness.

Bij Fitness Specialist bent u meer dan gewoon een klant. U maakt deel uit van onze Fitness Specialist-familie, iemand wiens gezondheid en welzijn ons nauw aan het hart liggen. Onze belofte aan u is dat we er alles aan zullen doen om u te ondersteunen op uw fitnessreis, of u nu een beginner bent of een ervaren atleet. Bij Fitness Specialist geloven we in de kracht van fitness om levens te veranderen.

We nodigen u uit om samen met ons uw persoonlijke fitnessdoelen te bereiken. Bij Fitness Specialist staat onze aanpak centraal: “combineren, installeren, perfectioneren.” Wij combineren de beste fitnessapparatuur om deze vervolgens bij u te installeren en streven naar perfectie, waarbij we pas klaar zijn wanneer alles aan de hoogste standaarden voldoet.

We kijken ernaar uit om u in de toekomst te mogen ondersteunen!