Outdoor fitness is de nieuwe trend in 2022

In deze blog gaan wij het hebben over het steeds populairder wordende fenomeen van ‘outdoor fitness’. Outdoor fitness heeft de afgelopen jaren voornamelijk aan populariteit gewonnen door de pandemie. Hierdoor konden indoor trainingen niet doorgaan en waren vele sportgroepen en individuele sporters aangewezen op buiten trainingen. Al voor de pandemie waren er verschillende soorten buiten fitness toestellen. Denk maar aan de aangelegde pleintjes met fitness toestellen waar je op basis van je eigen lichaamsgewicht aan je conditie kan werken. Deze toestellen zijn leuk voor de doorsnee sporter. Maar echt fanatieke krachtsporters of mensen die kracht moeten opbouwen (al dan niet voor sport) blijven op hun honger zitten. Maar daar gaat nu verandering in komen!

Bekendste outdoor fitness materialen

Outdoor Ftiness Materialen

Openbare plekken

Het eenvoudigste zijn de gewone optrekbaren. Deze vind je op veel verschillende plaatsen terug. Denk maar aan speelplaatsen van scholen, speelpleintjes in de buurt of speeltuinen. Deze zijn goedkoop in aankoop en vragen geen onderhoud. Sporters kunnen hier trainen op basis van hun eigen lichaamsgewicht. Een aanvulling hiervan zijn de Fit-O-Meters die je in sommige gemeentes kan terugvinden.

 

Plein met outdoor fitnessAangelegde pleinen

Ten tweede heb je de aangelegde pleinen met outdoor fitness toestellen. Deze worden meestal beheerd door gemeentes. Op deze pleinen zijn zowel cardiotoestellen (toestellen die bedoeld zijn om de conditie te verbeteren) als krachttoestellen te vinden.

De weerstand van deze toestellen wordt bepaald door het eigen lichaamsgewicht van de gebruiker. Dit is goed voor het onderhouden van de spieren maar zorgt niet echt voor een toename in spierkracht en massa.

Deze twee vormen van outdoor sport zijn perfect individueel of in groep mogelijk zonder begeleiding van een coach. Bovendien zijn deze meestal ook volledig gratis en dus zeer laagdrempelig.

Tot slot heb je nog de Bootcamps. Bij deze trainingsmethode wordt er gewerkt aan je uithoudingsvermogen, kracht, figuur en souplesse. Tijdens zo een training wordt er aandacht geschonken aan het hele lichaam met een full body work-out die geschikt is voor alle sportniveaus en voor zowel mannen als vrouwen. Steeds onder begeleiding van een coach. Voor deze trainingen heb je relatief weinig materiaal nodig. Maar komt toch met een stevig prijskaartje.

De nieuwe generatie van outdoor fitness toestellen

Zoals in het begin werd vermeld, blijven fanatieke krachtsporters echter op hun honger zitten als het aankomt op outdoor fitness. Maar hier komt verandering in! En dit onder de vorm van outdoor fitness toestellen die specifiek gericht zijn op dit doelpubliek. Wij bieden DRIE verschillende mogelijkheden aan. Bepaalde zaken zijn specifiek gericht op particulieren andere dan weer op professionals.

Outdoor fitness toestellen die uitzonderlijk gebruikt worden voor krachttraining. Deze toestellen zijn in tegenstelling tot de toestellen die je binnen plaatst bestand tegen alle weersomstandigheden. Zoals je wel zou verwachten is de regen de grootste boosdoener in dit verhaal.  Om roest te voorkomen zijn al onze outdoor fitness toestellen voorzien van een speciale poedercoating.

OLH/OHH – series

Leverage krachttoestellen voor buiten. Dit zijn de voornaamste fitnesstoestellen die je terugvindt in iedere fitnesszaal maar dan ontworpen om langdurig buiten geplaatst te worden. Dit gamma bestaat bij ons momenteel uit twee krachtlijnen. Je hebt een lichte uitvoering en een zware uitvoering. Hieronder kan je een voorbeeld terugvinden van elke lijn alsook de belangrijkste kenmerken van elke lijn.

Lichte uitvoering OLH-series

Outdoor Fitness OLH/OHH-series

  • Het gewicht om oefeningen mee te doen zit vast aan het outdoor fitness toestel. Deze kunnen naar voor geschoven worden indien men met deze gewichten wenst te werken.
  • Geen gestoffeerde zitting maar een zitting vervaardigd uit UV bestendige kunststof
  • Speciale weersbestendige poedercoating (kleur te kiezen)
  • Het volledige toestel is verzinkt
  • Plaatsing in beton, dus vaste staplaats

 

 

 

 

Zware uitvoering OHH-series

Outdoor Fitness Zware uitvoering OHH-series

  • Bij de zware uitvoering van de outdoor fitness toestellen kunnen er olympische schijven aan gehangen worden. Op deze manier is het mogelijk om met meer gewicht op de zware uitvoering te trainen;
  • Geen gestoffeerde zitting maar een zitting vervaardigd uit Uv-bestendige kunststof
  • Speciale weersbestendige poedercoating (kleur te kiezen)
  • Het volledige toestel is verzinkt
  • Plaatsing in beton, dus vaste staplaats

 

 

 

 

De verschillende krachtlijnen van de outdoor fitness toestellen kan je terugvinden op onze website alsook de respectievelijke toestellen.

 

Outgym Custom Container

Meer en meer mensen willen een eigen sportruimte bij hun thuis en ook bedrijven zien meer voordelen in gezondere en fittere werknemers. Maar stel dat je hiervoor geen beschikbare ruimte meer hebt in je huis of je bedrijf, dan stopte vroeger dit verlangen en kon je deze droom niet realiseren. Ook hiervoor hebben wij een oplossing gevonden.

Het ombouwen van zeecontainers tot poolhouses, werkruimtes en meer is al langer een echte hype. Maar nu kan je ook een zeecontainer laten ombouwen tot sportruimte voor bij jou op locatie. Deze container kan volledig naar jouw wens worden ingericht met de fitnesstoestellen die jij zelf kiest. Uiteraard kunnen wij advies bieden bij de keuze van de juiste toestellen. Hieronder kan je een voorbeeld terugvinden van zo een container.

Outdoor Fitness

Afbeelding2

Zoals je kan zien kan de outdoor fitness container langs de zijkant geopend worden. Hierdoor kan je in de zomer buiten trainen en krijg je veel frisse lucht.

Er worden hoofdzakelijk toestellen binnenin de container geplaatst. Dit zijn de klassieke indoortoestellen die al heel lang op de markt te verkrijgen zijn.

Buitenom de container kan je er nog voor kiezen om één of meerdere powerkooien of outdoor fitness toestellen te installeren. Hierdoor kan je echt in de buitenlucht al de voornaamste krachtoefeningen uitvoeren. Het gebruikte materiaal kan je na gebruik eenvoudig terug opbergen binnenin de container.

Zowel de container zelf als de powerkooien rondom de container worden voorzien van een speciale poedercoating om alle weersomstandigheden te doorstaan.

Dit soort oefenruimte definiëren wij meer als een opbouw container, hieronder kan je de uitvouw container terugvinden.

Outgym Standard Container

Stel je vindt zo een container geweldig maar je beschikt hiervoor niet over voldoende plaats of je wenst dit gebruiken als broodwinning, ook dan hebben wij een geschikte oplossing voor jou. De volgende container kan gebruikt worden voor personal training alsook small group trainingen. Deze container is makkelijk te verplaatsen en kan na gebruik eenvoudig afgesloten worden. Standaard komt deze container met veel verschillende accessoires alsook met twee powerkooien.  Al het klein materiaal is na gebruik eenvoudig op te bergen in de daarvoor voorziene opslagplaatsen alsook de powerracks kunnen volledig naar binnen gevouwen worden.

Bovendien is de container eenvoudig af te sluiten en kan niemand ongewenst aan jouw materiaal. Ideaal dus voor personal trainers die geen bestaand pand willen huren of kopen. Maar dit kan natuurlijk ook dienen als verlengstuk van de reeds bestaande ruimte.

Een volledige lijst met materiaal dat in de container zit kan je HIER terugvinden.

Outdoor Fitness Crossfit Container

Voor wie is outdoor fitness geschikt?

Al deze nieuwigheden zijn bestemd voor zowel professioneel als particulier gebruik. Echter leent het ene zich meer voor het professionele en het andere zich meer voor particulier gebruik. Maar iedereen die wilt kan voor elke optie opteren.

De afzonderlijke toestellen die buiten geplaatst worden zijn zeer interessant voor reeds bestaande fitnesscentra die hun aanbod willen uitbreiden. Deze toestellen kunnen ter aanvulling van hun indooractiviteiten bijgeplaatst worden en bieden een opportuniteit om, indien er opnieuw een verplichte stopzetting van alle indoor activiteiten is toch de leden de mogelijkheid te geven om te blijven verder trainen. Op deze manier kunnen de abonnementen gewoon blijven doorlopen en genereert het fitnesscentra toch nog inkomsten in plaats van dat het enkel geld kost. Maar deze toestellen kunnen ook gebruikt worden door sportverenigingen en gemeentes die hierop wensen in te zetten.

Opbouw container

De opbouw container lijkt ons het meeste geschikt voor particulieren, bedrijven, personal trainers of kiné’s die geen ruimte meer beschikbaar hebben in hun reeds bestaande pand. Voor kiné’s kan de container deels dienen als behandelruimte en deels als oefenruimte. De container kan volledig naar eigen wens worden ingericht en met de gewenste kleuren en logo’s zodat deze naadloos aansluit bij de bestaande huisstijl van het bedrijf. Maar ook particulieren kunnen de volledige uitvoering en afwerking van de container zelf kiezen alsook de keuze van het materiaal van fitnesstoestellen.

Uitvouw container

De uitvouw container is geschikt voor personal trainers die één-op-één trainingen voorzien alsook small group trainingen of bootcamps. Deze container kan eender waar geplaatst worden en eenvoudig verplaatst worden indien gewenst. In slechts 15 minuten kan één persoon deze container volledig gebruiksklaar maken.

Conclusie

Doordat outdoor fitness steeds toeneemt in populariteit en na de afgelopen twee jaren vol lockdowns, moet dit in de eerste plaats gezien worden als een opportuniteit voor zowel fitnesscentra als bedrijven.

Voor fitnesscentra omdat dit gezien kan worden als een bijkomende service waardoor klanten voor jouw fitnesscentrum gaan kiezen en niet voor dat van de concurrent. Of het outdoor gedeelte kan gezien worden als een losstaand iets waardoor je eigenlijk een extra bron van inkomsten kan genereren.

Outdoor fitness voor bedrijven

Voor bedrijven is dit een opportuniteit omdat het belang van gezonde en fitte werknemers nogmaals bewezen is. Het is over het algemeen al geweten dat mensen die zich gezond en fit voelen productiever zijn. Alsook neemt de kans op ziekte af. Maar ook zorgt sporten voor meer zelfvertrouwen en dit resulteert dan weer in betere resultaten op professioneel maar ook persoonlijk vlak.

Outdoor fitness voor particulieren

Echter kunnen particulieren die wensen te investeren in een eigen fitnessruimte hier ook beter van worden. Wat is er nu beter dan op een warme zomerdag in je eigen tuin aan sport te doen? Je kan beginnen wanneer je wilt, je hoeft geen rekening te houden met je kinderen of partner, je kan gewoon je eigen ding doen maar toch bereikbaar zijn en in het comfort van je eigen thuis.

Ben je getriggerd door alles wat je hier gelezen hebt en wens je meer info? Aarzel dan niet en contacteer ons steeds vrijblijvend. Wij gaan samen met jou op zoek naar de ideale keuze die aanleunt bij jouw verwachtingen.