Kinomap

Wat is Kinomap?

Kinomap is een applicatie voor op Android en iOS smartphones/tablets. Met deze applicatie kan je eenvoudig vanuit je woonkamer een gekozen parcours bij je thuis fietsen. Het is een van de grootste platformen ter wereld en voorziet routes, coaching video’s en meer die door andere gebruikers werden gemaakt. Kinomap is beschikbaar voor verschillende soorten cardiotoestellen zoals spinfietsen, hometrainers, loopbanden, crosstrainers en roeitoestellen.

Kinomap2

De routes worden door andere gebruikers in de app gestopt. Op deze manier kan iedereen wereldwijd meegenieten van de mooiste routes uit hun streek. Bijna dagelijks worden er nieuwe routes toegevoegd aan de app. Op deze manier is er voor ieder wat wils.

Kinomap3

Daarnaast zijn er ook coaching video’s beschikbaar. Die net zoals de routes gemaakt worden door andere gebruikers. De bedoeling van deze coaching video’s is dat je de instructeur in de video volgt. De coach zal je dan aansturen om zo bijvoorbeeld de weerstand te verhogen of een bepaalde cadans te trappen. Kinomap

Hoe moet je Kinomap installeren en koppelen met jouw fitnesstoestel?

 1.        Download de applicatie op je smartphone of tablet;
 2.        Schakel de bluetooth van je mobiel apparaat in;
 3.        Open de applicatie;
 4.        Klik op het meest rechtse pictogram onderaan de keuzebalk;
 5.        Selecteer de eerste balk ‘Apparatuurbeheer’ uit de lijst;
 6.        Klik rechtsboven op het ‘+  teken’ ;
 7.        Onderaan verschijnen er twee mogelijkheden, klik op diegene die voor u van toepassing is;
 8.        Selecteer het soort apparaat dat u wenst te gebruiken met de app: Spinfiets, Hometrainer, Loopband, Crosstrainer en Roeitoestel;
 9.        Selecteer het merk uit de lijst die getoond wordt (deze lijst wordt alfabetisch weergegeven);
 10.        Vervolgens krijgt u een lijst met de verschillende types van dit merk, kies hieruit het type waar u over beschikt;
 11.        Hierna geeft de applicatie de gevonden apparaten weer, hieruit kiest u uw apparaat. Let op! Het kan zijn dat uw apparaat qua benaming een andere naam heeft dan het type. Vervolgens komt u terug in het scherm waar u gestart bent met het toevoegen van uw apparaat. Onder ‘Huidige apparatuur’ wordt nu de verbonden toestellen weergegeven.
 12.   Klik nu op de middelste knop, de ‘Homeknop’ en kies uit de gratis video’s, momenteel zijn er 19 gratis video’s goed voor 163,9 km aan ritten.

Hoe werkt Kinomap?

Kinomap levert realistische beelden van echte ritten die je bij je thuis eenvoudig kan rijden. Andere gebruikers fietsen een bepaalde route en filmen deze route. Vervolgens voegen zij hun route met bijbehorend filmpje toe aan de applicatie Kinomaps. Vervolgens geven zij alle weerstandswaarden in die zij gedurende de rit hebben gehaald in. Hierdoor kan iedereen niet alleen genieten van het mooie uitzicht, maar ook echt de weerstand ervaren die nodig is om een bepaalde berg op te komen. Zo zal er tijdens een rit ook steeds de wattage die er geleverd wordt, worden weergegeven. Indien deze weerstand te zwaar is, kan je deze aanpassen. Zo kan er gekozen worden om maar 50% van de weerstand te moeten leveren dan er in realiteit nodig is. Of je kan er voor kiezen om een bepaalde rit zwaarder te maken door de weerstand te verhogen tot 150%.

 

Voor welke mobielen apparaten is Kinomap geschikt?

Om te weten te komen of uw mobiele apparaat geschikt is voor Kinomaps, kan je eenvoudig de compatibiliteitstest doen op de website van Kinomap: https://www.kinomap.com/en/compatibility

Om te kijken of je cardiotoestel compatibel is met Kinomaps kan je enerzijds in de applicatie kijken of het merk en het type toestel in de lijst staan (zie ‘Hoe Kinomap installeren?’). Anderzijds kan u kijken in de handleiding van uw toestel. Uw cardiotoestel moet beschikken over een Bluetooth functie.

Afbeeldingsresultaat voor kinomap app

Is Kinomap gratis?

Net zoals vele apps tegenwoordig is ook Kinomap gratis tot een bepaald niveau. Hiermee bedoelen we dat er standaard een 3 tot 5-tal routes gratis zijn. Deze gratis routes veranderen van maand tot maand. Wil je meerdere routes kunnen rijden of lopen, dan moet je een abonnement nemen op Kinomap. Je hebt de keuze uit drie verschillende abonnementen.

 1.        Het maandelijks abonnement kost € 9,99/maand
 2.        Het jaarlijkse abonnement kost € 79,99/maand
 3.        Het life-time abonnement kost € 199,-. Als je hiervoor kiest hoef je maar één keer een abonnement aan te kopen, dit abonnement blijft voor altijd geldig.

Functies gratis versie:

– Gebruik maken van de starter video’s;

– Verbind je fitnesstoestel met de app en ervaar een buitenrit gewoon bij je thuis;

– Deel je activiteiten op het Kinomap platform met anderen.

Functies betalende versie:

– Alle functies van de gratis versie;

– Deel je trainingsgegevens met op andere platformen;

– Train aan de hand van je eigen trainingsroutine;

– Geniet van een bijzondere ervaring door volledige toegang te krijgen tot geschikte trainingsvideo’s;

– Neem deel aan multiplayer sessies met deelnemers van over de hele wereld;

– Neem deel aan uitdagingen en kwalificeer je voor echte races tijdens evenementen.

Toestellen die wij aanbieden die compatibel zijn met Kinomap (01/01/2020):

Toorx SRX3500

Flow Fitness DHT2000i

Flow Fitness DHT2500i

Heeft u nog vragen of problemen rond het installeren en gebruiken van Kinomap? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Onze medewerkers zullen u proberen verder te helpen.