De NIEUWE Bowflex Max Total – Exclusief bij Fitness Specialist

Wat is de Max Total?

Tot voor kort was de Bowflex Max Trainer M8i de grote broer van de Max Trainer modellen, maar daar komt verandering in. Bowflex komt namelijk met een nieuw model Max Trainer op de proppen. Deze nieuwe Max Trainer zal de naam ‘Max Total’ of ‘M10’ dragen.

De Max Total werkt volgens hetzelfde principe als alle Max Trainers, namelijk zoveel mogelijk calorieën verbranden in een zo kort mogelijke tijdspanne. Maar met de introductie van de M10 wordt deze manier van trainen nog leuker en comfortabeler gemaakt dan voorheen.

De NIEUWE Bowflex Max Total - Exclusief bij Fitness Specialist 2

De nieuwigheden

Het nieuwe display van de M10 is niet te vergelijken met het display van de andere Max Trainers. Bowflex heeft voor hun premium model gekozen voor een zeer opvallend display. Het display is in principe een soort van tablet, net zoals alle tablets, gebeurt de bediening van de M10 via een touchscreen.

Maar er is meer, dit is optisch niet alleen een groot verbeterpunt, maar bevat ook veel interessante mogelijkheden. Zo is het bij de Max Total ook mogelijk om verschillende streamingsdiensten te kijken op het display, gewoon terwijl je aan het trainen bent. Vanaf nu kan je je favoriete Netflix, Amazon, Disney+, … serie of film eenvoudig verder kijken terwijl je aan het zweten bent. De motivatie om keer op keer op de M10 te stappen zal hierdoor ook hoger zijn!

Terwijl je favoriete film of serie aan het spelen is op het display van de Max Total zullen de belangrijkste trainingswaardes zoals tijd, omwentelingen per minuut en het aantal verbrande calorieën nog steeds zichtbaar zijn op het scherm, zonder dat dit storend is!

Ook de nieuwe JRNY Applicatie die gekend is van op de nieuwe Max Trainer M6i en M8i modellen, kan worden gebruikt op het display van de M10. Het is dus niet meer nodig om je smartphone of tablet via Bluetooth te verbinden met de Max Trainer. Verder in de blog zullen wij dieper in gaan op wat de Max JRNY applicatie precies is.

Bovendien heeft Bowflex ook voor de bediening van de weerstand gekozen voor een nieuw soort regelsysteem. De weerstand van de Bowflex M10 is net zoals de weerstand bij de M6i en de M8i elektronisch te regelen. Maar de M10 maakt niet langer gebruik van ‘Up & Down’ knoppen, maar maakt gebruik van een simpel Smart Wheel om de weerstand te regelen. Dit werkt net een tikkeltje sneller en kan zeker tijdens intensieve workouts handig van pas komen om de weerstand snel te verhogen of verlagen.

Nu we toch bezig zijn over het wijzigen van de weerstand kunnen we al meteen een groot en uniek kenmerk van de M10 verduidelijken en dit is een belangrijk, onderscheidend kenmerk! De Max Total maakt het mogelijk om de weerstand van de armen specifiek te wijzigen. Hierdoor kan je tijdens een training nog meer nadruk leggen op het trainen van je bovenlichaam in plaats van je benen. Zo heb je in tegenstelling tot een klassieke crosstrainer nu wel de mogelijkheid om specifiek je bovenlichaam te trainen.

De NIEUWE Bowflex Max Total - Exclusief bij Fitness Specialist

Naast de klassieke trainingswaardes die worden weergegeven op alle Max Trainers, wordt er nu ook een nieuwe en specifieke trainingswaarde weergegeven, namelijk hoeveel kracht je zet. Dit wordt geregistreerd aan de hand van nieuwe ingebouwde sensoren.

De Max Total beschikt ook over vernieuwde handvaten. Deze vernieuwde handgrepen maken het mogelijk om verschillende spieren in je bovenlichaam te triggeren. Ideaal dus voor tijdens je Upper Body workouts. Het is met de nieuwe handgrepen dus mogelijk om meer focus te zetten op specifieke spieren zoals je borst, schouders of triceps. Een voorbeeld ter illustratie: als je kracht zet op de dichtstbijzijnde hendels, zal je het al snel voelen branden aan je borstspieren.

Bovendien maken de hendels het mogelijk om comfortabel te blijven sporten zelfs voor grote personen. De M10 is ontworpen voor mensen met een lichaamslengte tussen de 150 en 220 cm!

Ook de opbouw van de Max Total is aangepast. Naast het nieuwe display en de nieuwe handvaten zijn ook de rails waar de pedalen over lopen aangepast. Bowflex heeft er bij de M10 voor gekozen om de pedalen over dubbele rails te laten lopen. Hierdoor is de stabiliteit van de M10 enorm toegenomen. Naast de grote aanpassingen die in een oogopslag opvallen, zijn er nog enkele kleinere aanpassing bij de M10 gebeurd. Zo beschikt de M10 over dubbele lagers. Bij zeer intensief gebruik zal de M10 nog net dat tikkeltje soepeler en zachter trainen. Daarnaast beschikt de M10 ook standaard over meer en uitgebreidere programma’s dan bij de andere Max Trainers het geval was, ook als je zonder de JRNY app traint!

De NIEUWE Bowflex Max Total - Exclusief bij Fitness Specialist

Waarom zou je nu trainen met de JRNY App?

Via een Bluetooth verbinding koppel je je mobiele apparaat eenvoudig aan je Max Trainer, indien je niet traint op de nieuwe M10.

De JRNY app is ontwikkeld om de trainingen toegankelijker te maken. Je zal dit direct merken vanaf de eerste training. Op basis van je eerste workouts gaat de applicatie je intensiteit (de Burn-rate en het weerstandsniveau) bijsturen. Door dit te doen zal de applicatie het maximale uit je trainingen halen. Waardoor je op een efficiëntere manier zal gaan trainen, en elke training dichter en dichter bij je trainingsdoel raakt.

De app beschikt ook over uitgebreide trainingsvideo’s, denk maar aan een motiverende coach die je keer op keer op sleeptouw neemt en je uitdaagt om diep te gaan tijdens je trainingen. Of wat dacht je van leuke in-game badges en beloningen als je je trainingen voltooid? Dit alles zal bijdragen aan net dat tikkeltje motivatie dat je mist om keer op keer gebruik te maken van jouw Max Trainer.

De applicatie synchroniseert bovendien ook automatisch met andere gezondheidsapps zoals MyFitnessPal, Apple Health Kit en zoveel meer! Voor sportfanaten of mensen die gewicht willen verliezen en hun voeding systematisch bijhouden, is dit een zeer groot pluspunt.

Met de JRNY app wordt de kans op overtraining en verveling vele malen kleiner, terwijl het euforische gevoel van een training afwerken die net onder je limiet zit, groter wordt!

De NIEUWE Bowflex Max Total - Exclusief bij Fitness SpecialistKortom de M10 is nog robuuster en innovatiever dan je al gewend bent van de andere Max Trainers. Dankzij de uitdagende en interactieve extra’s wordt het trainen op een Max Trainer nog leuker! Bekijk je favoriete serie is een keer van op een Max Trainer in plaats van in de zetel of doe beroep op je eigen virtuele coach. Met de M10 kan je een complete full-body workout gewoon vanuit je woonkamer of trainingsruimte doen in slechts 14 minuten. Want daar draait het bij de Max Trainers om. In zo weinig mogelijk tijd, zoveel mogelijk calorieën verbranden.